22 квітня 2024 року, під керівництвом Ану Леуска з Тартуського університету, відбувся вебінар «Досвід Естонії в розробці навчальних програм». Головною темою стало створення курсу за вибором «Вступ до кризового втручання».

Ану Леуска поділилася досвідом структурування і наповнення курсів. Вагомим стало окреслення стандартизованого процесу розробки навчального плану, який включає п’ять ключових кроків: концептуалізація курсу та оцінка його сучасної актуальності; подальше обговорення з гарантами програми; формулювання чітких цілей, завдань і стислого опису курсу; кодування курсу для інтеграції на платформу Moodle; ретельна підготовка навчального плану та матеріалів курсу для Moodle.

У вебінарі взяли участь команди, які представляли всі університети-партнери, що сприяло насиченим дискусіям щодо ефективних комунікаційних стратегій у рамках курсів й оптимального балансу між форматами особистого та онлайн-навчання протягом 16-тижневого курсу. Учасники також поставили запитання щодо формулювання завдань курсу, включаючи інтеграцію кейсів і методів оцінювання, а також використання різноманітних інтегрованих інструментів для підвищення результатів навчання.

Особливо важливим був акцент на курсі, розробленому для вчителів і соціальних працівників, зосередженому на управлінні кризами за участю дітей. Оцінка для цього курсу була структурована таким чином, щоб суттєво зважити відвідування семінару (75%) разом із самостійною роботою (25%). Додаткові теми для обговорення включають відстеження взаємодії студентів з курсом, використання аналізу завдань для моніторингу прогресу навчання, кількісну оцінку ефективності спілкування та надання вичерпних оглядів курсу.

У заході також взяли участь представники КДПУ Оксана Остроушко – перший проректор, доцент кафедри перекладу та слов’янської філології, Катерина Бондар, Олена Шестопалова, Олена Чаркіна – представники кафедри практичної психології, Ольга Білозір – завідувач відділу міжнародних зв’язків, старший викладач кафедри англійської мови та методики її навчання та інші.

#ErasmusPlus

#ErasmusUA

#BURN_Project

#psychology_centers_HEI

#PostWarRestoration

#PsychologicalResilience

26252
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31