Учора, 11 квітня, завершився основний період реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) 2024 року.

Звертаємо увагу тих, хто надіслав реєстраційні дані на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти, на потребу перевірити в  персональних кабінетах стан опрацювання заявки на участь в НМТ.

Якщо замість сповіщення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат буде отримано повідомлення про потребу виправити недоліки, необхідно якнайшвидше це зробити. Перелік недоліків буде зазначено в самому повідомленні (надання недостовірної інформації, ненадання копій документів або надання копій документів, які не відповідають вимогам законодавства, неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ, зазначених у медичному висновку).

Наголошуємо на тому, що виправити й повторно надіслати всі документи й інформацію на перевірку до регіонального центру оцінювання якості освіти можна до 15 квітня включно. Тож не зволікайте!

Якщо ж вступник / вступниця не усуне недоліків, на які за результатами оброблення інформації та реєстраційних документів вказав регіональний центр оцінювання якості освіти, йому / їй буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ.

Так само до 15 квітня в персональному кабінеті вступник / вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він / вона бажає пройти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, чи вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

Якщо ж ви не встигли чи не змогли з поважних причин подати заявку на участь в НМТ або вчасно усунути недоліки 一 матимете змогу зареєструватися для участі в додаткових сесіях НМТ в додатковий період реєстрації, який триватиме з 10 до 15 травня.

                                                                                                                                                                          За інформацією УЦОЯО

26087

11 квітня – останній день реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ). Тож радимо потенційним вступникам не зволікати. 

Нагадаємо: щоб зареєструватися, вступнику / вступниці потрібно за допомогою спеціального сервісу на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створити персональний кабінет  і виконати в ньому такі дії:

  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона планує проходити НМТ;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Звертаємо особливу увагу на таке: якщо вступник / вступниця не натисне на кнопку «Надіслати на обробку», регіональний центр оцінювання якості освіти не зможе опрацювати внесеної ним / нею інформації, тож його / її не буде зареєстровано для участі в НМТ.

Також зауважимо, що в разі завантаження скриншота електронної копії документа в мобільному застосунку Дія замість сканкопії або фотокопії документа, що посвідчує особу, або завантаження копії документа, що підтверджує інформацію про освіту, який не відповідає вимогам, йому / їй буде повідомлено про потребу виправити недоліки й зазначено їх перелік. Усунути помилки й повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру оцінювання якості освіти потрібно буде якнайшвидше, але не пізніше 15 квітня.

Якщо вступник / вступниця не усуне недоліків, на які за результатами оброблення інформації та реєстраційних документів вказав регіональний центр оцінювання якості освіти, йому / їй буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ.

Так само до 15 квітня в персональному кабінеті вступник / вступниця матиме змогу змінити навчальний предмет додаткового блоку, з якого він / вона бажає пройти тестування, чи населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ, чи вказати на потребу в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

У рубриці «Процедура реєстрації» докладно описано, як зареєструватися, які документи потрібно підготувати й вимоги до їх завантаження, як перевірити стан опрацювання реєстраційних документів, як унести зміни до реєстраційних даних, що робити, якщо відмовлено в реєстрації, тощо.

26071

Здебільшого причинами надсилання такого штибу повідомлень є завантаження скриншота електронної копії документа в мобільному застосунку Дія замість сканкопії або фотокопії документа, що посвідчує особу, або завантаження копії документа, що підтверджує інформацію про освіту, що не відповідає вимогам.

Виправити помилки й повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру оцінювання якості освіти потрібно якнайшвидше, але не пізніше 15 квітня.

Після надсилання документів на оброблення рекомендуємо заглядати до персонального кабінету, щоб не пропустити важливого повідомлення.

Звертаємо особливу увагу на таке: якщо вступник / вступниця не усуне недоліків, на які за результатами оброблення вказав регіональний центр оцінювання якості освіти, йому / їй буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ.

26054
25487

Щоб забезпечити реалізацію українською молоддю, яка перебуває за кордоном, свого права на вступ до вітчизняних вишів, національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році буде проведено й поза межами України.

Наразі підтверджено домовленості щодо проведення  НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція.  

Зауважимо, що перемовини з окремими закордонними установами / організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Ірландії, Іспанії, Молдові, ще тривають. Сподіваємося, що кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте.

Під час основного періоду реєстрації, який розпочнеться з 14 березня й триватиме до 11 квітня включно, вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт. 

Попри те, що перелік міст для проходження НМТ може стати дещо більшим, ми не радимо зволікати з реєстрацією. Натомість просимо вступників найближчим часом вибрати із запропонованого переліку найближче місто. Якщо згодом з’явиться більш зручна локація, ви зможете до 15 квітня 2024 року включно змінити реєстраційні дані й вибрати населений пункт, що розташований ближче до вашого місцеперебування на час проведення НМТ. Про нові локації ми повідомлятимемо на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Наголошуємо, що за кордоном ми маємо обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. Зверніть також увагу, що деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії НМТ.

Зауважимо, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром. А отже, вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ー незалежно від того, де саме учасники їх проходитимуть.

25449
24512

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (НМТ). 

Тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій:

  • основні: 14 травня – 25 червня;
  • додаткові: 11–19 липня.

Відповідно до наказу також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, —  основний та додатковий. 

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (10–15 травня) матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

З 08 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах. Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

Завантажити графік НМТ у форматі PDF.

24934

УКРАЇНСЬКА МОВА (пробне тестування)

УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА (пробне тестування)

МАТЕМАТИКА (пробне тестування)

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ (пробне тестування)

АНГЛІЙСЬКА МОВА (пробне тестування)

НІМЕЦЬКА МОВА (пробне тестування)

ФРАНЦУЗЬКА МОВА (пробне тестування)

ІСПАНСЬКА МОВА (пробне тестування)

БІОЛОГІЯ (пробне тестування)

ФІЗИКА (пробне тестування)

ХІМІЯ (пробне тестування)

ГЕОГРАФІЯ (пробне тестування)

 

24790

Національний мультипредметний тест буде проведено у форматі комп'ютерного тестування з

14 травня по 19 липня 2024 році.

24509

ПРЕДМЕТИ: УКРАЇНСЬКА МОВА, МАТЕМАТИКА, ІСТОРІЯ УКРАЇНИ,  УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА, БІОЛОГІЯ, ГЕОГРАФІЯ, АНГЛІЙСЬКА МОВА, НІМЕЦЬКА МОВА, ФРАНЦУЗЬКА МОВА, ІСПАНСЬКА МОВА, ФІЗИКА, ХІМІЯ

24511
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша