5 лютого 2024 року завершилася зимова школа обміну досвідом у сфері інклюзивної освіти «Winter School: EduWell Support Initiative – Empowering Professionals for Inclusive Education in Eastern Europe» між Криворізьким державним педагогічним університетом та Університетом Еребро (Швеція).


Зимова_школа_1.png

Під час роботи школи учасники взяли участь у серії лекцій, які провели шведський експерт (професор Томас Бароу) та представниця України (кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології К. М. Бондар). Українські учасники не лише здобули нові знання щодо специфіки інклюзії в школах, а й поділилися досвідом зі студентами шведського університету.

 Зимова_школа2.png

Студенти різних факультетів (психолого-педагогічногоіноземних мовукраїнської філології) активно брали участь у всіх аспектах програми, починаючи з лекцій та семінарів і закінчуючи демонстрацією власних презентацій та написанням есе. Завершальна подія включала гостьову лекцію від Катерини Бондар, де вона розкривала особливості інклюзивної освіти в Україні.

 Зимова_школа3.png

Після лекції українських та шведських студентів було залучено до спільної практичної роботи у Zoom-кімнатах, під час якої учасники ділилися своїми думками та враженнями від програми, а також обмінювалися новими ідеями щодо інклюзивної освіти. Найкращі есе на тему «Порівняльний аналіз систем освіти у Швеції та Україні» були представлені Марією Пархоменко, Оленою Руденко, Дарією Перепічаєвою, Катериною Владовою, Ярославою Примаченко. Учасники Зимової школи отримали сертифікати визнання за вагомий внесок у розвиток інклюзивної освіти в Східній Європі. Завершився захід у позитивному настрої та з великими надіями на майбутнє цієї ініціативи.

 Зимова_школа_4.png

Проєкт створений за підтримки Swedish-Ukrainian Contact Seminar 2023 та Erasmus+ Office Ukraine та особисто Світлани Шитікової.

Зимова_школа5.jpg

#Inclusion #Education #KryvyiRih #KSPU #WinterSchool2024

24950
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31