thumb_32.jpg З 27 вересня по 01 жовтня в нашій державі стартував Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. У рамках Тижня в КДПУ був проведений виховний захід на тему «Стоп – булінг!!!»

                 Питання психологічного супроводу студента, збереження його здоров’я та психологічного благополуччя в освітньому середовищі є одним пріоритетних напрямків в процесі виховання молоді. Через загострення суспільно-політичної ситуації в Україні, посилення соціальної напруженості, розгортання інформаційних протистоянь створюється платформа для поширення булінгу саме серед студентів. Тому важливим завданням сучасних закладів освіти є визнання існування проблеми булінгу та створення безпечного освітнього середовища для профілактики та боротьби з негативними соціально-психологічними  наслідками цього явища.

                                 thumb_20.jpg                                                                        

                                                                                                                     

          Булінг – агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї особи або групи людей щодо іншого, яка супроводжується постійним фізичним та психологічним тиском. Булінг виявляється у різних формах: вербальній, фізичній, соціальній. Ознаками фізичного булінгу є стусани, побиття, штовхання. Соціальне третирування пов’язане зі створенням напруженої атмосфери для навчання з метою формування зверхнього ставлення групи  до аутсайдера, повного (часткового) ігнорування (бойкот). Проявами вербального (невербального) булінгу можуть бути  ворожа міміка чи жестикуляція, образливі прізвиська; насміхання над виглядом, погрози, приниження і т.д.

                                       thumb_11.jpg

          Треба зауважити, що булінг відрізняється від звичайної сварки повторюваністю вчинення різних форм насильства і цькування по відношенню до жертви, наявністю дисбалансу сили між кривдником і жертвою, що унеможливлює припинення булінгу без втручання сторонніх осіб.

3333.jpg                                                                 thumb_5.jpg                          

          З метою запобігання проявів булінгу в освітньому середовищі ефективною є просвітницька робота серед студентів, яка проводиться в формі виховних заходів, спрямованих на інформування про причини та наслідки булінгу; формування загальнолюдських моральних цінностей, толерантності та навичок соціально – нормативної взаємодії; заміну агресивної поведінки на асертивну; повагу до  прав і свобод іншого.

                                   Без_названия.jpeg

          Відповідно до плану роботи психологічної служби був проведений  захід у якому прийли участь студенти психолого–педагогічного факультету, факультету дошкільної та технологічної освіти, факультету іноземних мов. Його основною метою було підвищення рівня обізнаності студентів щодо причин та наслідків булінгу в освітньому середовищі і способах його протидії.

 зображення_viber_2023-10-06_09-07-56-544.jpg          зображення_viber_2023-10-06_09-06-07-937.jpg

                              зображення_viber_2023-10-06_09-08-36-441.jpg

                                        

23394
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31