1

Днями у Криворізькому педагогічному завершилася щорічна олімпіада з філософії, яка проходила у два тури. За перебігом подій слідкував прес-центр.

2

Тема олімпіади – «Філософські проблеми штучного інтелекту». Олімпіада проходила у два тури: перший передбачав конкурс постерів, другий – постерний захист у формі філософської дискусії. Студентам було запропоновано дві теми до розгляду у першому турі: «Емоційний та штучний інтелект: можливості та межі імітації людських емоцій машинами, їх роль в прийнятті рішень», «Штучний інтелект і сучасний луддизм: перспективи соціальних рухів проти автоматизації інтелектуальної праці. Вплив ШІ на соціальну структуру».

3

З цих тем було потрібно обрати одну, опрацювати тематичну літературу, викласти основні думки у вигляді тез та оформити кінцеві результати як постер. Після першого туру було обрано сімнадцять найкращих студентів, який пройшли у другий тур і взяли участь у постерному захисті й філософській дискусії.

4

Цьогорічна тема – філософські проблеми штучного інтелекту – була розкрита у двох секціях: гносеологія штучного інтелекту й соціальна філософія штучного інтелекту. Уперше за останні кілька років фінальний тур олімпіади відбувся у форматі постерного захисту очно – у приміщенні шахового клубу, проте була передбачена можливість й онлайн участі. Серед учасників – студенти другого курсу факультету географії, туризму та історії, факультету української філології, факультету педагогічної освіти, психолого-педагогічного факультету і факультету іноземних мов. Кожен учасник або учасниця змагань формулювали свою позицію у вигляді тез, аргументували її та підкріплювали прикладами. Кожен виступ викликав жваве обговорення.

5

Відповідальний за проведення олімпіади канд. філос. наук, старший викладач кафедри філософії М. М. Брюховецький наголосив на важливості обговорення філософських проблем штучного інтелекту в сучасному світі. Протягом трьох годин фіналісти обговорювали зв’язок емоцій та штучного інтелекту, рух сучасних луддистів і вплив технологій на майбутнє людства.

Результати загальноуніверситетської олімпіади з філософії-2024

І місце

Болмосова Вікторія (ІС-22)
Леонова Діана (УАФ-22)
Скалкович Владислав (ІС-22)
 

ІІ місце

Кравцова Анастасія (ДВП-22)
Падалка Анна (ІС-22)
Чуніховська Дар’я (ІС-22)
 

ІІІ місце

Дубачинська Олександра (ТУР-22)
Попова Аріна (АЗЛ-22)
Поточняк Арина (ГТ-22)
Романенко Олена (ІС-22)

Щиро вітаємо переможців!

25908
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31