Факультет української філології
Українська мова і література

У передчутті одного з найважливіших свят для українських філологів, а саме Дня рідної мови на факультеті української філології відбувся захід, який зібрав в одному колі студентів і викладачів.

3

Студенти ІІ курсу підготували цікаву інформацію, презентували її через поетичні рядки відомих українських письменників, демонстрували скарби рідного слова.

Буду я навчатись мови золотої…

У трави-веснянки, у гори крутої,

В потічка веселого, що постане річкою,

В пагінця зеленого, що зросте смерічкою.

Буду я навчатись мови-блискавиці

В клекоті гарячім кованої криці,

В корневищі пружному ниви колоскової

В леготі шовковому пісні колискової.

Щоб людському щастю

дбанок свій надбати;

Щоб раділа з мене

Україна-мати…

5

7

13

До студентів із привітальним словом звернулася декан факультету української філології, доц. Л. М. Семененко.

Любов Миколаївна наголосила на важливості таких заходів, на вагомості української мови для майбутніх вчителів-словесників, на силі слова, яке здатне обороняти нас від ворога, надавати сили.

18

До привітань долучилася й викладач кафедри української та зарубіжної літератур, доц. І. М. Онікієнко, яка нагадала всім присутнім, що 20 лютого в Україні вшановують Героїв Небесної Сотні, чия боротьба не була марною. Вона полягала в простих істинах: для українського народу – вільна українська держава, для українського народу – українська мова.

22

Інна Миколаївна наголосила, що нині студенти живуть і навчаються в історичний час, у час боротьби, у час коли українська мова постає маркером ідентичності, коли все більше й більше людей називають українську рідною, спілкуються нею всюди.

Краща мова єднання – це українська

Нам Україну народила… такі слова з відомої пісні нехай повсякчас лунають в серцях українців по всій території нашої держави.

17

21375
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31