0

26 квітня 2024 року Криворізький педагогічний вітав переможців I Всеукраїнського відкритого конкурсу творчих дизайн-проєктів «Арт-погляд»-2024 пам’яті Володимира Томашевського.

Організаторами конкурсу, який тривав з 5 лютого по 26 квітня 2024 року, виступили кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету та первинна профспілкова організація КДПУ.

1

Конкурс було присвячено пам’яті Володимира Томашевського – завідувача кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну КДПУ у 2016–2021 роках, доктора педагогічних наук, художника, графіка, дизайнера-рекламіста, члена Національної спілки художників та Спілки дизайнерів України. Зі словами привітання та побажаннями творчих успіхів до учасників конкурсу звернулася дружина митця, яка стала почесною гостею церемонії нагородження.

2

26 квітня у фоє головного корпусу КДПУ було велелюдно. Переможці конкурсу – учні мистецьких шкіл міста, їхні керівники та батьки, студенти та викладачі, члени журі, представники громадськості, ЗМІ нашого міста та всі поціновувачі мистецтва мали можливість переглянути виставку кваліфікаційних та навчальних робіт студентів спеціальності 022 «Дизайн».

Після перегляду всіх було запрошено до читальної зали, де розпочалася урочиста церемонія нагородження учасників. Захід було проведено у змішаному форматі – очно та дистанційно (з прямою трансляцією в Zoom-конференції).

3

До присутніх з теплими словами привітань звернувся ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко. Він подякував всім учасникам конкурсу, привітав переможців і наголосив: «Криворізький педагогічний готує фахівців багатьох спеціальностей, зокрема й мистецького напряму. Творчі здобутки викладачів та студентів художньо-графічного відділення факультету мистецтв Криворізького педагогічного вражають. Кожний на своєму місці наближає нашу Перемогу!».

Голова журі конкурсу – доктор мистецтвознавства Харківської державної академії дизайну і мистецтв, професор О. М. Лагода – привітала присутніх і підкреслила високий рівень представлених робіт.

4

До учасників конкурсу звернулася зав. кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, учениця й послідовниця доктора педагогічних наук В. В. Томашевського, канд. пед. наук А. П. Ємельова, яка підкреслила: «До проведення конкурсу були залучені представники факультетів мистецького напряму з усієї країни. Географія конкурсу не обмежувалася роботами українських учасників: наш мистецький захід вийшов за межі країни та об’єднав учасників з Німеччини та Польщі. До конкурсу було подано близько 270 робіт».

5

Переможці отримали дипломи й подарунки від первинної профспілкової організації КДПУ. Яскравий захід завершився запальною ліричною піснею, дефіле в українських костюмах, які створили студенти факультету мистецтв, і загальним фото на згадку.

6

Вітаємо всіх учасників та переможців конкурсу, бажаємо творчих здобутків, яскравих вражень
і невичерпного натхнення!
 

Більше фото в галереї

26301
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31