1

У Криворізькому педагогічному – поповнення астрономічної техніки. Все про новий телескоп для нашої Альма-матер дізнавався прес-центр.

КДПУ отримав телескоп Unistellar eVscope від Franck Marchis, який працює в SETI Institute та є співзасновником CSO в Unistellar. Телескоп було передано з метою розвитку наукових досліджень і спостережень, та задля сприяння тому, щоб астрономія стала доступнішою та захоплюючою для всіх. Це цифровий пристрій нового покоління, який керується за допомогою мобільного застосунку. Зображення з телескопу одразу передається на екран мобільного телефона.

2

Прилад легкий у користуванні, й здобувачі освіти із задоволенням спостерігають зоряне небо, планети, супутники, туманності за його допомогою. Дуже корисним є доповнення до телескопу – рюкзак, в який можна спакувати і телескоп, і триногу, щоб швидко та легко організувати виїзні спостереження.

3

«Телескоп може бути використаний для здійснення власних спостережень, які у майбутньому перетворяться на наукові роботи. Тож запрошуємо до співпраці зацікавлених здобувачів освіти! Крім цього, КДПУ готовий прийняти учнів будь-якого віку, охочих відвідати астрономічну обсерваторію нашого університету», – підкреслила кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики та методики її навчання С. Л. Мальченко.

Поява нового телескопу в Криворізькому педагогічному стане чудовою нагодою розширити можливості для популяризації астрономії в Кривому Розі та за його межами. Запрошуємо юних шанувальників зіркової науки до міського астрономічного осередку в стінах Альма-матер!

25779
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок