Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Група_Мім-16__2022-01-26_21-53-12.jpgВідбулося вручення дипломів магістрам-фізматівцям. Дипломи вручали ректор університету, доктор філософських наук, професор Ярослав Владиславович Шрамко, заступник декана фізико-математичного факультету, кандидат педагогічних наук Юлія Олександрівна Прихожа.

З важливою подією привітали випускників ректор університету, завідувачі кафедр, зокрема завідувач кафедри математики та методики її навчання, кандидат педагогічних наук, доцент  Дмитро Євгенович Бобилєв, куратори груп.

 Випускники групи МІм разом із завідувачем кафедри Д.Є.Бобилєвим та куратором, доцентом Т.Г. Крамаренко

 
272947934 1025477598037544 8897977859669558352 n
 
 МІм-16 image001
 
Слайд-шоу "5 років як одна мить" підготувала староста групи Олена Грідіна.

Шановні випускники!

Щиро вітаємо вас з успішним завершенням навчання в університеті і отриманням дипломів. 

ТГКрамаренко2022П'ять з половиною років ви впевнено йшли до поставленої цілі здобути одну з найкращих, найзатребуваніших професій - учителя, педагога. А ще математика, фізика, інформатика... Нам приємно було бачити ваше зростання. І особливо це проявилося під час захисту вами магістерських робіт. Отримана професія дає широкі можливості для старту. 

Про те, якими бути у професії вчителя математики, мабуть, не можна сказати краще, ніж це зробив відомий випускник нашого закладу вищої освіти, випускник 1952-го року, кандидат педагогічних наук, доцент Григорій Петрович Бевз. За написаними ним підручниками та посібниками ви опановували математику у школі. А студенти-математики в університеті навчалися методики навчання математики.

2021 року ми отримати на кафедру два екземпляри книги «Моя методика математики», подаровані автором Г.П.Бевзом. Доцільно зачитати рядки з цієї надзвичайно цікавої книги:

«Описуючи «свою методику», не раз думаю, чим вона породжена? І щоразу відповідаю: Любов’ю.

Я люблю школу, дітей, люблю вчити їх, виховувати, розвивати. Люблю спілкуватися з їхніми батьками, їхніми земляками, з іншими людьми, близькими й далекими.

Люблю роботу вчителя, викладача. Люблю писати, сподіваючись, що написане мною хтось прочитає. Люблю математику. І чисту, і прикладну, а, особливо, - шкільну. Люблю добирати її зміст, писати підручники й посібники, люблю навчати дітей, студентів, вчителів і всіх, хто хоче вчтися.

Завдання вчителів у найширшому розумінні – робити своїх вихованців щасливими. Щасливими не тільки сьогодні, завтра, а й в майбутньому. Кожна людина може бути щасливою.

Найбільше, найглибше і найтриваліше щастя – в глибоких почуттях. У почуттях совісті, порядності, справедливості, вірності, вдячності, любові, патріотизму, втіхи за добре виконану роботу. Будьте щасливі самі і навчайте бути щасливими своїх учнів!»

Здобуто фах. А далі? Керуйтеся у подальшому й словами відомої у всього світі людини – Стіва Джобса. Ось на чому він акцентував увагу випускників Стенфорду, виступаючи перед ними.

Іноді життя буде бити вас ключем по голові – не втрачайте віри! Треба знайти те, що ви любите, це діє як для роботи, так і для особистого життя. Єдиний спосіб бути по-справжньому задоволеним життям – робити ту справу, яку вважаєш великою. А єдиний спосіб зробити велике діло – любити те, що ти робиш. Якщо ви ще не знайшли того, що любите – продовжуйте шукати, не заспокоюйтесь

Тож, шановні випускники! Ставте високі цілі! Бо хто їх не ставить, той їх і не досягає.  Вірте у себе! Наполегливо ідіть до поставлених цілей! І будьте здоровими та щасливими!

 

 
18284
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31