Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Польгун15 лютого під час засідання кафедри математики та методики її навчання усі члени кафедри підтримали рішення кафедри рекомендувати Вченій раді КДПУ кандидата педагогічних наук ПОЛЬГУН КАТЕРИНУ В’ЯЧЕСЛАВІВНУ до участі в балотуванні на присвоєння вченого звання доцента кафедри математики та методики її навчання й подання відповідних матеріалів до Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України.
Під час обговорення питання виступила старший викладач, канд. пед. наук К.В. Польгун зі звітом про виконану впродовж 5 років роботу  на кафедрі

Протягом звітного періоду К.В. Польгун викладала такі дисципліни: аналітична геометрія, диференціальна геометрія, конструктивна геометрія, математичний аналіз, теорія і методика інклюзивного навчання математики, основи вищої математики. З усіх дисциплін розроблено методичні комплекси та робочі програми, тексти лекцій, плани практичних занять, електронні навчальні курси на платформі MOODLE, екзаменаційні та залікові матеріали.

Також неодноразово була методистом з математики та груповим керівником з виробничої практики студентів 4-го курсу бакалаврату та другого курсу магістратури.

Має 12 публікацій, з них 1 публікація у періодичному виданні, яке включено до наукометричної бази Scopus, 2 – що індексуються в наукометричній базі Index Copernicus, 3 – у фахових виданнях категорії Б, 1 – навчально-методичний посібник, 6 – тези доповідей на наукових конференціях міжнародного рівня.

З 2020 року здійснюється керівництво постійно діючою проблемною групою «Методика навчання геометрії в профільній школі». Результатами роботи групи є написання студентами курсових робіт з вищої математики та методики навчання математики, підготовка доповідей та участь у наукових конференціях різних рівнів.

У період із 25.09.2019 р. по 26.11.2020 р. пройшла курси підвищення кваліфікації «Курс англійської мови (рівень В1)» у Криворізькому державному педагогічному університеті, обсяг 144 години, 4,8 кредитів ЄКТС, свідоцтво АМ № 40787802/10-20 від 26.11.2020 р.

У Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті пройшла курси підвищення кваліфікації «Технологія розробки дистанційного курсу» у період з 11.01.2021 р. по 07.03.2021 р., обсяг 108 годин, 3,6 кредитів ЄКТС, свідоцтво ПК № 590 від 16.03.2021 р.

У період із 14.06.2021 р. по 30.06.2021 р. пройшла курси підвищення кваліфікації «Реалізація міждисциплінарних зв’язків фізико-математичного циклу за допомогою робототехніки» у Криворізькому державному педагогічному університеті, обсяг 60 годин, 2 кредити ЄКТС, свідоцтво СЦ № 40787802/08-21 від 30.06.2021 р.

У період із 15.09.2021 р. по 01.06.2022 р. пройшла курси підвищення кваліфікації «Англійська мова (рівень В2)» у Криворізькому державному педагогічному університеті, обсяг 132 години, 4,4 кредитів ЄКТС, свідоцтво АМ № 40787802/05-22 від 01.06.2022 р.

Пройшла дистанційний курс «Школа для всіх» (студія онлайн-освіти EdEra, обсяг 30 годин, 1 кредит ЄКТС, сертифікат 80360847-5462-44fb-86d6-4666f4cbdfa6), а також дистанційний курс «Використання GeoGebra у викладанні математики» (обсяг 30 годин, 1 кредит ЄКТС, сертифікат № 033/23 від 28.03.2023 р).

У період із 20 липня по 20 жовтня 2022 року пройшла наукове стажування «The innovative Methods and Technologies of Teaching: The Newest in the European Educational Practice» («Інноваційні методи і технології навчання: найновіші в європейській освітній практиці»), організоване Вищою Лінгвістичною Школою (Wyższa Szkoła Lingwistyczna) (Польща, м. Ченстохова), обсяг 180 годин, 6 кредитів ЄКТС (сертифікат KPK 21/22/66 від 20.10.2022 р.)

Рівень володіння іноземною мовою В2 підтверджено сертифікатом про складання екзамену з англійської мови, виданим центром сертифікації Вищої Лінгвістичної Школи, м. Ченстохова, Польща (сертифікат KJ-A № 23/01/33 від 20.05.2023).

 

У процесі дискусії декан факультету, доцент Віхрова О. Ввідзначила високий рівень викладацьких умінь і навичок Катерини В’ячеславівни та бажання надавати професійну допомогу іншим. Зокрема, під час переходу на дистанційне навчання Катерина В’ячеславівна, виконуючи одночасно обов’язки адміністратора СУЕНК, надавала професійну допомогу викладачам як кафедри математики та методики її навчання, так і іншим, що було дуже цінно.

Варто зазначити, що Катерина В’ячеславівна сумлінно виконує обов’язки куратора групи МІ-20, завжди приходить студентам на допомогу, підтримує з ними зв’язок, що відображається також на успішності у навчанні здобувачів освіти.

При цьому Катерина В’ячеславівна досить вимоглива. Її заняття відрізняються високим науково-методичним рівнем.

О.В.Віхрова цілком підтримує Катерину В’ячеславівну. На її думку, К.В.Польгун заслуговує на присвоєння вченого звання доцента.

Доцент Крамаренко Т. Г. відзначила, що вже навчаючись у магістратурі, К.В. Польгун виявляла здібності до наукової роботи. Ще студенткою Катерина В’ячеславівна брала участь у наукових конференціях різного рівня. Однією з них була Міжнародна конференція в Мінську, в якій разом взяли очну участь і успішно виступили з доповіддю.

"Катерина В’ячеславівна завжди слідкує за розвитком нових інформаційних технологій навчання. Зокрема, вона може порадити, які технічні засоби краще використовувати в процесі навчання та яким чином. Вражає кількість курсів підвищення кваліфікації, які пройшла Катерина В’ячеславівна. Адже це є свідченням постійного професійного розвитку особистості.

Варто відзначити, що разом з Катериною В’ячеславівною ми написали статтю у співавторстві у  виданні, яке включено до наукометричної бази Scopus. Отже, співпраця з Катериною В’ячеславівною була приємною та успішною. Я також підтримую кандидатуру на присвоєння вченого звання доцента", - зазначила Т.Г. Крамаренко..

Старший викладач Шиперко С. Г.: "Хочу акцентувати увагу на сумлінному виконанні Катериною В’ячеславівною обов’язків куратора академічної групи. Зважаючи на те, що група МІ-20 найбільша на бакалавраті, доволі багато зусиль потрібно докласти, щоб студенти залишалися організованими, зібраними, належно вчилися. Водночас можна прослідкувати суттєві позитивні зміни в студентів згаданої групи порівняно з першим курсом, коли вони тільки прийшли до нас на навчання. Це проявляється і в ставленні до навчання, і в манері спілкування, і в способах взаємодії з іншими студентами та викладачами, і в підвищенні рівня відповідальності загалом. Наприклад, зараз, під час виробничої практики, студенти групи МІ-20 радяться щодо проведення уроків, готують конспекти, демонструють своє прагнення проявити себе з найкращого боку. І я переконана, що перш за все професійність Катерини В’ячеславівни, а також її особистісні якості сприяли таким позитивним зрушенням. Отож, я підтримую висунуту кандидатуру на присвоєння вченого звання доцента".

Професор Ловянова І. В.: "До попередніх слів хочу додати про нашу з Катериною В’ячеславівною співпрацю, яка стосувалася проведення навчальної практики на четвертому курсі бакалаврату. Зокрема, разом із Катериною В’ячеславівною ми розробили електронний курс у СУЕНК для електронної підтримки цього виду навчальної діяльності. Катерина В’ячеславівна мені дуже допомогла, показала деякі особливості роботи в системі MOODLE.

Катерина В’ячеславівна є випускницею КДПУ і ми маємо нагоду спостерігати за її професійним розвитком, як вона здобуває знання, використовує їх на практиці, росте як викладач і як особистість.

Разом зі Світланою Геннадіївною я хочу подякувати Катерині В’ячеславівні як куратору групи. Адже її підтримка і зв’язок із групою однозначно відображається на навчальних результатах студентів. У разі виникнення проблемних ситуацій Катерина В’ячеславівна завжди докладає максимум зусиль, щоб активізувати студентів та долучити їх до роботи.

Тому, звісно, хочу підтримати кандидатуру на присвоєння вченого звання доцента".

Професор Корольський В. В.: "Погоджуюся з попередніми виступами колег щодо численних здобутків Катерини В’ячеславівни, її особистісних якостей, професіоналізму, її вміння працювати з колективом студентської молоді. Це, дійсно, кандидатура, яка заслуговує на присвоєння вченого звання доцента".

Завідувач кафедри, доцент Бобилєв Д. Є.: "Польгун Катерина В’ячеславівна вирізняється не лише своїми досягненнями в науковій царині, але й конструктивною енергійністю та відданістю своїй професії. Її досягнення, починаючи від закінчення Криворізького державного педагогічного університету та аспірантури з теорії навчання, захисту кандидатської дисертації на тему «Організація інклюзивного навчання фізико-математичних дисциплін студентів з обмеженими фізичними можливостями у вищих технічних навчальних закладах», свідчать про її нестримне бажання поглиблювати знання та розвивати власний інтелектуальний потенціал.

Катерина В’ячеславівна не лише компетентна в своїй галузі, але також є викладачкою, яка здатна вдихнути інтерес до математики в серця студентів. Завдяки педагогічній майстерності Катерини В’ячеславівни її студенти здатні зрозуміти складні математичні концепції, що робить процес навчання цікавим та доступним.

Окрім того, Польгун Катерина В’ячеславівна не стоїть на місці. Її постійне підвищення кваліфікації та активна участь у міжнародних наукових конференціях свідчать про готовність і вміння залишатися на передовому рівні в галузі своєї діяльності. Варто додати, що Катерина В’ячеславівна керує студентською проблемною групою, що досліджує питання методики навчання геометрії в профільній школі, та активно сприяє розвитку науки серед молодого покоління.

Без перебільшення можна сказати, що Польгун Катерина В’ячеславівна – це не тільки талановитий викладач і науковець, але й лідер, готовий нести свої знання та енергію для покращення освітнього процесу.

Дозвольте мені висловити впевненість, що вона приносить свіжий погляд та інноваційний дух у наше викладацьке товариство кафедри, і в майбутньому буде це також робити, особливо в напрямку теорії та методики інклюзивного навчання математики.

Наприкінці зазначу, що Катерина В’ячеславівна  – особистість, що здатна об’єднати та надихнути інших.  Пропоную підтримати рішення кафедри рекомендувати Вченій раді КДПУ кандидата педагогічних наук ПОЛЬГУН КАТЕРИНУ В’ЯЧЕСЛАВІВНУ до участі в балотуванні на присвоєння вченого звання доцента кафедри математики та методики її навчання й подання відповідних матеріалів до Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України".

25298
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31