Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

СМК 21 115 травня 2023 року другокурсники спеціальності «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами» Криворізького державного педагогічного університету представили власні соціологічні дослідження.  Їх виконали здобувачі вищої освіти в рамках вивчення навчальної дисципліни «Статистика у соціології». Публічний захист проводився у форматі Zoom-конференції.
- Студенти мали змогу як обрати тему з орієнтовного списку запропонованих, так і цілком самостійно запропонувати ту, яка їх цікавить, - розповіла канд. пед. наук, доцент кафедри математики та методики її навчання Тетяна Григорівна Крамаренко. –

  Розробивши програму дослідження, студенти підготували й розіслали респондентам Google-форми, що містили перелік відповідних питань. Вивчаючи впродовж семестру математичну статистику, майбутні соціологи спочатку застосували до опрацювання результатів дослідження методи описової статистики. Надзвичайно важливо, що послухати виступи майбутніх соціологів і подискутувати з ними до нашої Zoom-конференції приєдналися соціологи-фахівці – доктор соціологічних наук, професор Людмила Володимирівна Калашнікова та кандидат соціологічних наук, старший викладач кафедри соціології та масових комунікацій Олена Олексіївна Приходько, а також аспірант кафедри Дмитро Чижик.

Студентські соціологічні дослідження були структуровані. Автори представлених навчальних проєктів зазначали кількість респондентів, їх стать, вік та соціальний статус.  Отримані статистичні результати студенти оформили у вигляді таблиць, діаграм та графіків, презентації.

На захисті не обійшлося й без належної процедури опонування. Студенти здебільшого  підкреслювали актуальність обраних колегами тем і звертали увагу на влучні акценти досліджень. Соціологи Олена Олексіївна та Людмила Володимирівна не обійшли увагою жодного з виступаючих. Кожному майбутньому соціожурналісту вони надавали цінні поради щодо вдосконалення майбутніх проєктів та становлення їх у професії.

СМК 21 7

СМК 21 2

СМК 21 3

СМК 21 5

СМК 21 6

22456
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31