Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

06 лютого 2024 канд. пед. наук , викладачка кафедри математики та методики її навчання Катерина В’ячеславівна Польгун провела  відкриту онлайн-лекцію з аналітичної геометрії у групі МІ-23 з теми «Зведення загального рівняння лінії другого порядку до канонічного вигляду».

На початковому етапі заняття за допомогою додатку Geogebra Катерина В’ячеславівна продемонструвала здобувачам освіти можливі випадки розміщення ліній другого порядку на площині. Викладачка наголосила на тому, що програма автоматично виконує побудову, але майбутній учитель математики повинен розуміти, як отримано ті чи ті висновки, знати шлях їх досягнення. Так було здійснено мотивацію студентів до вивчення теми заняття.

 

Змістовий матеріал лекції був доволі складний, сповнений різних математичних перетворень, мав дослідницький характер.

Ведення записів здійснювалося з використанням електронної дошки Clever Math. Можливість додавати нові слайди забезпечила змогу робити все нові й нові записи, не стираючи попередній матеріал; повертатися до записів, зроблених раніше. Варто додати, що така дошка дає змогу зберегти усі зроблені під час пари записи у вигляді окремого файлу та надіслати тим студентам, у яких були тимчасові технічні труднощі тощо.

Задля встановлення зворотного зв’язку зі студентами та активізації їх пізнавальної діяльності лекторка час від часу просила студентів продовжити алгебраїчні перетворення, ставила навідні запитання для формулювання висновків.

Під час заняття використовувалися як пояснювально-ілюстративні, так і проблемно-пошукові методи навчання. Зокрема розповідь, ілюстрація вдало поєднувалися із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Після завершення та обговорення лекції присутні викладачі кафедри оцінили її проведення на високому науково-методичному рівні.

24592
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31