Анонси і оголошення
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
Шановні викладачі, аспіранти, співробітники, студенти! Безкоштовний доступ до
Доступ до електронних версій передплаченої періодики - тільки в комп'ютерній мережі

webinar050219 1

Якісні наукові дослідження починаються з глибокого опрацювання наукової літератури відповідного профілю. Зважаючи на існування в світі сотень тисяч наукових журналів і нерівномірність розподілу значущих публікацій за виданнями для пошуку літератури, сьогодні актуальним є використання можливостей платформи Web of Science від Thomson Reuters – найавторитетнішої міжнародної наукометричної бази даних, до якої вже більше півстоліття ретельно заносяться усі бібліографічні відомості про кращі видання, що забезпечує коректне індексування майже 13 000 наукових часописів у трьох тематичних індексах: з природничих наук –  SCIE, з соціальних –  SSCI та з гуманітарних – AHCI, а також більше 7000 видань у політематичному індексі ESCI.


clarivate 6

13 березня 2019 року на базі КДПУ відбувся науково-методичний семінар «Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання: (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)», під час якого були розглянуті такі питання:

  • робота з платформою Web of Science, зокрема пошук, аналіз, збереження наукової інформації, оцінка тематик робіт та можливі джерела фінансування;
  • аналіз видань у Journal Citation Report відповідно до наукометричних показників журналів;
  • вибір видання для публікації власних досліджень;
  • безкоштовний референт-менеджер EndNote Base, що дозволяє створити базу публікацій за темою дослідження й суттєво полегшує оформлення статей за форматом певного видання;
  • нова функція EndNote Match, яка значно скорочує час підбору видання для публікації;
  • ResearcherID – ідентифікатор науковця, який дозволяє автору представити власні здобутки, порівняти їх зі світовими аналогами й представити українські видання та науково-дослідні установи науковій спільноті.

clarivate 22

Фахівець з аналітичних ресурсів, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту молекулярної біології і генетики НАН України Ірина Тихонкова висвітлила питання вибору наукових видань для публікації результатів досліджень в умовах високої конкурентності галузі наукової видавничої діяльності. Фахівці бібліотеки Криворізького педагогічного неодноразово долучалися до вебінарів, які проводила пані Ірина, а також стали активними учасниками міжрегіонального науково-практичного семінару «Сучасна наукова комунікація. Ресурси та можливості Web of Science», що проходив на базі науково-технічної бібліотеки Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

7183